Merk als mens - Willemsen, Lotte, ....-; Kamphuis, Anne-Lisa, ....-; van Stipdonk, Erica, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2020)
Merken kunnen gezien worden als doegroepbedienende machines maar ook al levende organismen met een menselijke ziel. Wat is ervoor nodig om merken te beschouwen als menselijke zielen waarmee consumenten zich willen verbinden? Wat zijn de meest belangrijke eigenschappen van een mens en welke hiervan worden toegekend aan menselijke merken? Hoe gebeurt dan, en: wat levert het op? In deze SWOCC publicatie gaan we op zoek naar de betekenis achter het merk als mens. Tevens is een menselijke maat ontwikkeld die handvatten biedt om het merk tot leven te brengen via verschillende vermenselijkingsstrategieën.
Keywords: Merkcommunicatie; Personal branding