Leerboek seksuologie - Aerts, Leen, ....-; Dewitte, Marieke, 1980-; Enzlin, Paul, ....-; Georgiadis, Janniko, ....-; Gijs, Luk., ....-; Kreukels, Baudewijntje, ....-; Meuleman, Eric, ....- (Houten : Bohn Stafleu en Van Loghum, 2018)
Deze derde en sterk herziene editie van het Leerboek seksuologie biedt een academische inleiding tot de hedendaagse seksuologie als wetenschap. Deze uitgave brengt de actuele stand van zaken in dit multidisciplinaire vakgebied overzichtelijk, grondig en kritisch in kaart in 27 hoofdstukken. Deze hoofdstukken bestrijken verschillende facetten van de seksuologie; de biopsychosociale bepaaldheid van seksualiteit; theorie en praktijk van voorlichting, vorming en preventie; theorie en praktijk van hulpverlening bij seksuele moeilijkheden, genderproblemen, seksueel geweld, parafiele stoornissen hyperseksualiteit en vruchtbaarheidsproblemen.
Keywords: seksualiteit; seksuologie