Do not fuck but fund the crowd : het praktijkboek voor crowdfunding - Coeckelbergh, Dirk A. J., 1957- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Crowdfunding gaat over zoveel meer dan alleen maar geld. Het verbindt kapitaal, maatschappij, verenigingen en vennootschappen via en met de crowd. Toch is het respect voor de crowd vaak zoek en ondanks de vele initiatieven en mogelijkheden blijft het volume van crowdfunding bij ons beperkt in vergelijking met andere landen. Daar wil dit boek iets aan doen Do not f*ck but fund the crowd geeft je een realistische kijk op wat kan en niet kan. Het legt de recente evoluties haarfijn uit: welke platformen met hun activiteit stoppen en waarom, waarom sommige formules gewoonweg niet werken in Vlaanderen of Nederland, in welke sectoren quasi alle crowdfunders onderuitgingen en waar het echte succes zit. Dit boek is er voor beginners tot gevorderden, non-profitorganisaties, investeerders, kmo's en particulieren, of voor wie zelf een platform wil opstarten. Het behandelt, en dat maakt het boek uniek, tientallen sectoren zoals cultuur, muziek, games, onderwijs, zorg, kmo's, technologie, armoede, innovatie en energie. Voortaan maakt niemand je nog iets wijs over crowdfunding, weet je hoe groot je slaagkansen zijn en wat je moet doen om de dynamiserende kracht van het volk succesvol aan te wenden.
Keywords: Crowdfunding