Economie : de essentie zonder formules - Lambrecht, Johan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2020)
Dagelijks horen en lezen we over inflatie, rente, begroting, overheidsschuld, werkloosheid ... Niet verdwalen in de wirwar van begrippen is een hele klus. Hoe dan ook is economie te belangrijk om alleen aan experts over te laten. Dit boek transformeert de technische discipline economie in een publieke dialoog, het legt de voornaamste politiek-economische begrippen en het verband ertussen helder uit. Zonder wiskundige formules of abstracte grafieken neemt Johan Lambrecht actuele vraagstukken zoals het beleid van de Europese Centrale Bank, economische groei, globalisering en de evolutie van de euro onder de loep. Na het lezen van dit boek begrijp en spreek je zelf de politiek-economische taal en kun je economische beleidsmaatregelen kritisch volgen.
Keywords: Economie