Arbeidsrechtelijke, sociaalzekerheidsrechtelijke en pensioenaspecten bij bedrijfsovernames - Duden, Elke, ....-; Dereepere, Karen, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium NV, 2021)
De globalisering leidt ertoe dat veel Belgische ondernemingen deel uitmaken van een dynamische groep die internationaal wordt gestuurd. De aan de globalisering verbonden bedrijfsrisico's geven aanleiding tot strategische beleidswijzigingen, zoals de verkoop van een onderneming of een bepaalde bedrijfstak (mondiaal). In dit boek wordt een omschrijving gegeven van de vennootschapsrechtelijke termen uit het transactieproces die voor de sociaal jurist onbekend terrein zijn; er volgt een analyse van de impact die deze transacties hebben op de ruime HR-praktijk. De met reorganisaties gepaard gaande reductie van de personeelskost kan leiden tot wijzigingen in de arbeids- en loonsvoorwaarden, ontslagen, gerechtelijke herstructureringen en faillissementen. Al deze aspecten komen aan bod. Dit boek is een actualisatie van de eerste versie van het boek 'HR-aspecten bij bedrijfsovernames' dat in 2010 verscheen.
Keywords: Arbeidsrecht; Bedrijfsovernames; Bedrijven ; Overnames; Ondernemingen ; Overnames; Sociaal recht; Sociale zekerheid ; Pensionering