Vergeet dat onze tijd zoveel complexer is dan alles wat ooit voorafging : De geschiedenis van de wereld van morgen - Coolsaet, Rik, 1951- (Tielt : Lannoo, 2021)
Meer dan een decennium geleden peilde Geschiedenis van de wereld van morgen het diepe ongenoegen met de bestaande orde, in de grote omgeving van de wereldpolitiek en in de kleine omgeving van het dagelijks leven. Woelige tijden zouden aanbreken. Zo gebeurde. In Vergeet dat onze tijd zoveel complexer is dan alles wat ooit voorafging maakt Rik Coolsaet opnieuw de balans op, op zoek naar de polsslag van de samenleving waarin de stroomversnelling van de afgelopen decennia ons heeft gebracht. Dit is een geschiedenis van het heden, in het licht van gisteren, met het oog op morgen.
Keywords: Samenleving ; geschiedenis