Functionele anatomie van de beweging - Vandenabeele, Frank, 1966-; Agten, Anouk, ....- (Leuven : Acco, 2020)
Als student heb je nood aan een duidelijk overzicht van alle spieren, geïllustreerd met figuren. Maar ook als zorgverlener (arts, kinesitherapeut, ergotherapeut, bewegingswetenschapper, …) is een goede basiskennis van de functionele anatomie van essentieel belang. Dankzij de duidelijke schema's, mooie illustraties en overzichtelijke tabellen is het boek Functionele anatomie van de beweging een ideale hulp bij de studie van de anatomie van het bewegingsstelsel. Het boek geeft namelijk een up-to-date beschrijving van de functionele anatomie van de beweging: overzichtelijke tabellen met per spier: de aanhechtingsplaatsen, het verloop, de innervatie en de functie; geïllustreerd met figuren en doorsneden; beschrijvingen van de anatomische structuren in de nomina anatomica; omschrijvingen van het belang van elke spier of spiergroep tijdens activiteiten in het dagelijkse leven (ADL); de link naar de klinische praktijk.
em. prof. dr. D'Herde Katharina
Keywords: Anatomie; Fysiologie