Succes met storytelling op sociale media - Flikweert, Agaath, ....-; Mazerant, Komala, ....-; Stolk, Kim, ....-; Willemsen, Lotte, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2021)
Het vertellen van verhalen is populair onder zowel merk als mens: het is een krachtige manier van communiceren. Storytelling is een sociaal fenomeen, en daarom zien we in de communicatiepraktijk verhalen vaak verschijnen op sociale media. Hoe vertel je op sociale media een verhaal dat mensen willen horen en doorvertellen? Een verhaal waarmee een merk erin slaagt om consumenten te boeien, betrekken en binden? Kortom, een succesvol verhaal dat engagement oproept? In deze publicatie gaan we op zoek naar het antwoord op de overkoepelende vraag: Welke factoren dragen bij aan het succes van verhalen die merken delen op sociale media?
Keywords: Merkcommunicatie; Sociale media