The guide to the ecosystem economy : sketchbook for your organisation's future - Vera, Rik, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Data hebben de wereld veranderd. Ze zijn het einde van de vertrouwde manier van ondernemen. Grenzen tussen sectoren vervagen en smelten samen tot één gigantische chaos. Uit die chaos zullen nieuwe, datagedreven ecosystemen ontstaan. Als bedrijven willen transformeren naar future-proof organisaties, moeten ze die slimme ecosystemen begrijpen en inzien waarom ze de toekomst zijn en hoe ze worden opgebouwd. Ze moeten binnen en buiten hun industrie, buiten hun vertrouwde leefwereld leren denken. Dit boek wijst de weg in de wereld van kleine ecosystemen en helpt grote en kleine bedrijven om slimme ecosystemen te bouwen. Het zet de regels uit, geeft de rollen in het systeem mee, verkent de probleemgebieden en de dogma's van het nieuwe denken.
Keywords: Ecosystem management; Management ; organisatieleer