Grafen in de praktijk : wiskunde - Broersma, Hajo, ....- (Utrecht : Epsilon Uitgaven, 2012)
Het wegennet, het internet, de spoorrails verbindingen, de buizenstelsels voor gas en water, het kabelnet voor tv, het telefoonnet zijn allemaal voorbeelden van netwerken. Dergelijke netwerken kunnen worden beschreven met een eenvoudig wiskundig hulpmiddel, de graaf. Afhankelijk van het toepassingsgebied, bijvoorbeeld een reisplanner voor de Nederlandse Spoorwegen of snel transport van emails tussen internet gebruikers, worden verschillende eisen aan deze grafen gesteld. In deze Zebra worden drie karakteristieke probleemgebieden voor grafen behandeld, waarna alles samenkomt in een hoofdstuk over optische netwerken die een belangrijke rol spelen in de telecommunicatie. Dr. ir. Hajo Broersma is als toegepast wiskundige verbonden aan de Universiteit van Twente met als specialisme theorie en toepassingen van grafen.