Je hebt wél iets te verbergen : over het levensbelang van privacy - Martijn, Maurits, ....-; Tokmetzis, Dimitri, ....- (Amsterdam : De Correspondent, 2021)
In deze nieuwe editie van hun bestseller Je hebt wél iets te verbergen laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leren smartphones kraken en computers hacken, voelen hoge ambtenaren en datahandelaren aan de tand en interviewen de scherpste denkers over privacy en surveillance. Zo leggen ze bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal. Dit boek is het resultaat van jarenlange diepgravende onderzoeks- en datajournalistiek naar privacy en surveillance voor De Correspondent, waarvoor Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis verschillende journalistieke prijzen wonnen.