100 redenen om leraar te worden. : Brigitte Vermeersch, Greet Decin. - Vermeersch, Brigitte, ....-; Decin, Greet, ....- (Leuven : LannooCampus, 2022)
Leraren spelen een cruciale rol in je leven. Van jongs af aan zit je bij hen in de klas en volg je er les bij, soms tot diep in je volwassenheid. Ongetwijfeld hebben ze daardoor je keuzes en toekomst beïnvloed. Of ben je uit volle bewondering voor hun werk er zelf één geworden. In 100 redenen om leraar te worden gaan Brigitte Vermeersch en Greet Decin op zoek naar de magische kracht van leraren. Ze spraken met honderden lesgevers en laten hen hier zelf aan het woord. Talloze interessante weetjes wisselen hartverwarmende getuigenissen af. Zonder de valkuilen te negeren legt dit boek de nadruk op de positieve werking van het onderwijs en toont het aan waarom leraar-zijn misschien wel het mooiste beroep van allemaal is.
Keywords: Leraar worden; Beroep leraar, fylosofie