Hillbilly Blues : een memoir over een familie en een cultuur in crisis - Vance, James David, 1984-; Heuvelmans, Ton, ....- (Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2017)
Hillbilly blues biedt een ongegeneerde en genereuze blik in het hart van blank en arm Amerika. Hoe komt het toch dat de blanke arbeidersklasse in de Verenigde Staten op minder dan één generatie tijd is overgestapt van de Democraten naar de Republikeinen en voluit heeft gestemd voor de politieke outsider Donald Trump? Die vraag blijkt bijzonder complex. In Hillbilly blues geeft de auteur een gelaagd en erg persoonlijk antwoord. Vance groeide op tussen Kentucky en Ohio, staten die mijnbouw en industrie verloren, en er onder meer een dramatische drugsepidemie, gebroken gezinnen en huiselijk geweld voor in de plaats kregen. De auteur laat ongegeneerd in zijn hart kijken, en in de vaak tragische lotgevallen van zijn verknipte familie.
Hillbilly elegy : a memoir of a family and culture in crisis
Keywords: Armoede; Verenigde Staten