Informatie zoeken, gebruiken en beoordelen : informatievaardigheden en soorten informatiebronnen - Jacobs, Jessica, ....-; De Naegel, Anke, ....-; Linsingh, Kevin, ....-; VVBAD. Aut. (Brussel : Politeia, 2022)
Deze publicatie is een referentiewerk voor al wie in Vlaanderen actief is in de bibliotheeksector of op een documentatiedienst. We bespreken informatievaardigheden binnen en buiten de bibliotheek, de verschillende aspecten en soorten van informatiebronnen, en de uitdagingen en implementatie van kennismanagement. Informatie en informatievaardigheid zijn twee belangrijke begrippen in tijden van fake news en alternative facts. Maar wat is een informatievaardig persoon en welke rol speelt de bibliothecaris om informatievaardigheid te faciliteren?
Keywords: Informatiebronnen; Informatievaardigheden