Migratierecht : tussen mens en staat - Desmet, Ellen, 1979- (Gent : Academia Press, 2023)
Waarom hebben sommige mensen een visum nodig om naar België te komen en anderen niet? Waarom verlopen verblijfsprocedures voor de ene veel moeilijker dan voor de andere? Migratierecht is complex en technisch, zelfs voor juristen. Ellen Desmet neemt je mee in het labyrint van het migratierecht aan de hand van negen verhalen. Ze sprak hiervoor met negen personen uit verschillende hoeken van de wereld, die om uiteenlopende redenen naar België kwamen: voor het werk, voor de liefde, op de vlucht ... Je komt meer te weten over de procedures die ze volgden, wat vlot liep en op welke hindernissen ze stootten. Hoe krijg je een verblijfsvergunning in België, en wat doet dat met een mens?
[...]
Keywords: Migratie; Recht