Europa in woelig water : van eurocrisis tot coronacrisis - Heirbaut, Rob, 1967-; Vos, Hendrik, 1972- (Leuven : Davidsfonds uitgeverij, 2021)
Europa ploetert van crisis naar crisis. Toch valt de Unie niet uit elkaar. Rob Heirbaut en Hendrik Vos bekijken in deze nieuwe, uitgebreide editie van het standaardwerk Europa in woelig water hoe Europa met noodsituaties omgaat. Het stokt en het rammelt en het hapert, maar de integratie valt niet stil. Wat is de lijm die de lidstaten aan de onderhandelingstafel houdt? Waar gaat dit naartoe? En hoe zit het met de Britten, die voor brexit hebben gekozen?
Keywords: Brexit; EU; Klimaatbeleid; Vluchtelingenbeleid