Onze geschiedenis in 100 voorpagina's en 200 andere krantenartikelen : Herbeleef de geschiedenis van België en de wereld sinds 1888 - Debackere, Ellen, ....-; Mantels, Ruben, 1979-; Vander Vekens, Inneke, ....- (Tielt : Lannoo, 2023)
HET NIEUWS DAT ONS COLLECTIEVE GEHEUGEN HAALDE Al sinds 1888 staat Het Laatste Nieuws op de eerste rij bij de belangrijkste gebeurtenissen uit ons verleden. Haar frontpagina’s en krantenkoppen lezen als een eerste ruwe schets van de geschiedenis. In dit boek verzamelen we 100 ICONISCHE VOORPAGINA’S en 200 kleinere nieuwsberichten. Ze gaan helemaal terug naar de tijd dat de krant nog een liberale spreekbuis was in de antiklerikale strijd. Om te eindigen met de allesbepalende Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022. Daartussen passeert een unieke opeenvolging van de meest memorabele Belgische en internationale nieuwsfeiten. IN DE TAAL EN BEELDEN VAN TOEN, MAAR MET DE KENNIS VAN NU.
Keywords: Actualiteit; Geschiedenis; Journalistiek; Nieuws