Volk & elite : de eeuwig wederkerende strijd om macht en waarom dat eigenlijk niet erg is - Pohlmann, Joachim, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2023)
Hoe moeten we een politieke gemeenschap besturen? Die vraag bestaat al eeuwenlang, net als de idee dat er een strikt onderscheid bestaat tussen het volk en de elite, tussen zij die besturen en zij die bestuurd worden. In dit boek buigt Joachim Pohlmann zich over onze geschiedenis. Van het oude Griekenland, waar Plato zijn ideale staat bedacht, tot vandaag. Redt het volk het zonder elite en vice versa? Welk rol is er weggelegd voor de middenklasse? Welke denkbeelden leiden tot totalitarisme? Volk & elite is een diepgaande ontleding van hoe onze samenleving functioneert.
Keywords: Elite; Macht en politiek; Totalitarisme