Wie zit in de gevangenis? En andere bijzondere weetjes over misdaad en straf - Colman, Charlotte, ....-; Van Hertem, Stefanie, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2024)
Waarom pleegt iemand een diefstal? Wie beslist of iemand gestraft wordt voor een misdaad? Hoe ziet een dag van iemand in de gevangenis eruit? Moet je in de gevangenis zelf koken? En waarom hebben gedetineerden geen geld op zak? Zit jij met (een van) die vragen? Dan is het heel goed dat je dit boek in jouw handen hebt, want het vertelt je - bijna alles - over misdaad en straf. Prof. dr. Charlotte Colman neemt je mee in de boeiende wereld van de criminologie. Ze legt uit hoe wetten gemaakt worden, waarom sommige mensen regels overtreden en hoe mensen in de middeleeuwen gestraft werden. Wist je trouwens dat ze toen dachten dat kwade geesten en krachten mensen overtuigden om criminaliteit te plegen? Charlotte vertelt je ook over de meest beruchte ontsnappingspogingen, de grootste strafzaken uit de geschiedenis en andere criminele wist-je-datjes.
12-14
Keywords: Criminaliteit; Recht