Reflecties : blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap - Feys, Hans, ....-; Jonckheere, Koenraad, 1975-; Vandenberghe, Lien, 1999- (Veurne : Hannibal Books, 2024)
Van de meer dan 40.000 stukken die de Collectie Vlaamse Gemeenschap rijk is, hangt slechts een klein gedeelte in de zalen van de grote musea. Het gros van de verzameling bevindt zich buiten het zicht van het grote publiek. Reflecties – Blikken op de Collectie Vlaamse Gemeenschap toont voor het eerst het resultaat van jarenlang verzamelen en onthult de diversiteit van kunst in Vlaanderen. Topstukken worden naast onbekende schatten geplaatst. Heden en verleden worden met elkaar verweven in wonderlijke combinaties. Het resultaat is niet alleen een feest voor het oog. Het biedt een verrassend inzicht in de veelheid van benaderingen waarmee je naar kunst kan kijken en laat zien hoe bijzonder de collectie is.
Keywords: Vlaamse kunst