Basisboek presenteren : zelfverzekerd en overtuigend spreken - van der Meulen, Maarten, ....-; Strous, Jolien, ....- (Assen : Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, 2023)
Presentaties kom je overal tegen: tijdens je studie, in je werk en in je persoonlijke leven. Het Basisboek Presenteren leert je hoe je een goed gestructureerde presentatie voorbereidt, opbouwt en uitvoert. Je leert vier concrete stappen voor je voorbereiding, elf manieren om de aandacht te trekken en je maakt kennis met de structuur van alle goede presentaties. Met behulp van dit boek kun je een informerende, overtuigende of activerende presentatie voorbereiden en slides ontwerpen die het onthouden van je verhaal makkelijker maken. Dit alles aan de hand van actuele voorbeelden uit TED-talks, politieke speeches, (elevator)pitches en andere fragmenten uit de praktijk. In dit boek vind je ook tips voor het oefenen en uitvoeren van je presentaties. Tekeningen leren je hoe een goede presentatiehouding en effectieve handgebaren eruitzien. Er is aandacht voor zowel online als voor face-to-facepresentaties. Je leert bovendien hoe je je lichaam, stem en gezicht gebruikt om de aandacht van je publiek vast te houden. Ben je zenuwachtig voor presentaties? Dat is heel normaal! En je kunt je zenuwen gemakkelijk verminderen. Powerposes, visualisaties, ademhalingsoefeningen en andere technieken in dit boek kunnen je daarbij helpen.
In combinatie met het Presentatiespel. In dit boek vind je verwijzingen naar de opdrachten in het spel.
Keywords: Presenteren