Op verhaal komen : je autobiografie als bron van wijsheid - Bohlmeijer, Ernst, ....-; Westerhof, Gerben, ....- (Amsterdam : Boom, 2015)
Hoe kunnen herinneringen je helpen om je leven richting te geven? Aan de hand van dit boek ontdekt je niet alleen de rode draad in je levensloop, maar leer je ook negatieve gebeurtenissen te verwerken. De theorie en de oefeningen in dit Boom Hulpboek zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het autobiografisch geheugen en de functies van herinneringen en onze levensverhalen. Door jezelf de juiste vragen te stellen kun je valkuilen ontdekken, moeilijke gebeurtenissen een plaats geven en geïnspireerd raken om iets moois van het leven te maken. Deze zelfhulptrainig biedt gratis downloadbare audiobestanden met welzijnsoefeningen.
Keywords: Narratieve psychologie