Iedereen kan leren schrijven : schrijfplezier en schrijfvaardigheid in het basisonderwijs - van Norden, Suzanne, ....- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2024)
Schrijven op school is belangrijker dan ooit. Door te schrijven leren kinderen om zelfstandig na te denken en zich uit te drukken. Het intensieve gebruik van digitale media en de opkomst van AI-toepassingen als ChatGPT maken het extra belangrijk dat jongeren schrijfvaardigheid ontwikkelen, in nauwe relatie met leesvaardigheid en zaakvakkennis. Plezier in schrijven is daarbij onontbeerlijk. Iedereen kan leren schrijven is het basisboek voor elke (toekomstige) basisschoolleerkracht die serieus wil werken aan de ontwikkeling van schrijfvaardigheid van de leerlingen. Het bevat een schat aan handreikingen, praktijkvoorbeelden en ideëen voor het schrijfonderwijs aan kinderen van vier tot twaalf jaar. Het fasenmodel dat in het boek wordt geïntroduceerd, helpt de (toekomstige) leraar bij het vormgeven van leuke en effectieve schrijflessen.
Keywords: Schrijven -- basisonderwijs -- didactiek