Een buitengewoon meisje - Sels, Michael, ....-; De Waele, Steven, ....- (Temse : Uitgeverij Phoenix Books, 2024)
Nebo is een dromer, een gevoelige jongen met een enorme fantasie. Als hij de trein neemt, waant hij zich op een achtbaan, als hij in het bos wandelt denkt hij dat de bomen hem zullen vangen met hun takken, en als hij op straat wandelt ziet hij overal heksen, krokodillen, dino's... en leden van de Bende van het Grijze Kruis. Dat is een kwaadaardige groep die de macht wil grijpen. De Bende wil een wereld van orde en structuur creëeren, waar geen plaats is voor fantasie of creativiteit. Samen met zijn vriend Axi gaat Nebo de strijd aan. Nebo houdt van dieren, planten en bomen. Maaike ook. Samen dwalen ze door de bossen om eekhoorns en reeën te spotten. De natuur is prachtig en het leven is mooi. Toch gebeuren er rare dingen in hun dorp. Er worden opvallend veel huizen grijs geschilderd, er worden strenge regels ingevoerd en de inwoners krijgen vreemde brieven van de burgemeester. Als Maaike ook nog verdwijnt, weet Nebo het zeker. Hier is iets aan de hand. Hij wil de zaak met zijn vriend Axi onderzoeken, maar die doet ook vreemd en heeft er geen zin in. Nebo begrijpt er niets van. Axi heeft altijd zin in actie. Er zit niets anders op dan alleen op onderzoek uit te gaan.
9-11
Keywords: Avontuur