De knutseljuf - Matlung, Jelka, ....-; de Vries-Wierenga, Francien, ....- (Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2024)
Ontdek de magie van het maken! Er ligt een schat aan waarde in de klaslokalen van de vrijeschool op het gebied van zingeving, het vieren van de seizoenen en verbinden met de natuur. Met De Knutseljuf maakt Jelka Matlung het vrijeschoolgedachtegoed toegankelijk voor iedereen. Het boek bevat 47 originele knutselwerkjes die aansluiten op de beleefwereld en ontdekkingsdrang van kinderen van 3 tot 12 jaar. Basistechnieken uit het vrijeschoolonderwijs, zoals werken met vilt en bijenwas en nat in nat schilderen, worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van duidelijke foto's en heldere taal. Voor opvoeders en leerkrachten bevat het boek achtergrondinformatie over de technieken, de bijbehorende vaardigheden, ontwikkelingsdoelen en de creatieve ontwikkeling die kinderen doormaken.De Knutseljuf inspireert om zelfstandig of samen op een (kunst)zinnige manier aan de slag te gaan. Een uniek boek voor kinderen, opvoeders en leerkrachten!
Keywords: Knutselen -- basisonderwijs