De natuur van onze steden : hoe we de natuur redden, zelf gezonder worden en onze wereld leefbaar houden - Galle, Nadina, ....- (Tielt : Lannoo, 2024)
In de nabijheid van natuur zijn mensen gelukkiger, slapen ze beter en leven ze langer. Groen in de stad is bovendien een cruciale buffer tegen overstromingen, extreme hitte en bosbranden. Kortom: de natuur is ons krachtigste wapen voor een betere en gezondere wereld. Helaas raken we in onze steeds dichter verstedelijkte gebieden het contact met de natuur steeds meer kwijt. Niet alleen is er minder groen om ons heen, we brengen ook maar liefst 90 procent van onze tijd binnenshuis door. Topwetenschapper Nadina Galle toont ons in dit hoopvolle boek hoe natuur en stad hand in hand kunnen gaan. Ze spreekt met pioniers wereld wijd die aan de hand van AI, slimme sensoren of data-analyse het tij weten te keren en de natuur in stedelijke gebieden weer doen opleven. Hun inspirerende verhalen laten zien hoe we onze natuur - en daarmee onszelf! - kunnen helpen in deze kritieke tijden.
The nature of our cities
Keywords: Duurzaam bouwen