Word informatievaardig! : digitale informatie selecteren, beoordelen en verwerken - Brand-Gruwel, Saskia, ....-; Wopereis, Iwan, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2023)
Word informatievaardig! biedt handvatten om efficiënt en kritisch om te gaan met informatie op het internet en in wetenschappelijke databases. Het boek behandelt de volgende vier thema's: werkwijze voor een goede onderzoeksvraag, strategieën om informatie te vinden, beoordelingscriteria voor informatie en concrete aanpak voor het verwerken van informatie. Het zoeken, beoordelen en verwerken van informatie wordt opgedeeld in vijf stappen: de opdracht verduidelijken, het zoeken naar bronnen, het selecteren van bronnen, het bestuderen van informatie en het presenteren van informatie.
Keywords: Informatieontsluiting