Vuilwassenen : het geheim van de witwaswezens - Hendrickx, Dempsey, ....-; Claeys, Bruno, ....- (Kalmthout : Pelckmans Uitgevers nv, 2024)
Noor is 10 jaar, houdt van tekenen en muziek en woont om de week bij haar papa. Op de dag dat dat papa een belangrijke sollicitatie heeft, moet Noor alleen naar de wasserette Sop it like it's hot om haar verjaardagsjurkje te wassen. Maar daar gebeurt iets bijzonders: ze duikelt halsoverkop de wastrommel in en ontmoet er Dirque (met q-u-e, graag), Dark (die enkel in dichtvorm spreekt) en Dork (die, nu ja, dork is). Samen vormen ze de Witwaswezens. Hun taak is om uit de was van volwassenen al hun diepste leugens en geheimen te halen. Want dat zijn niet zomaar vlekken! Maar als al die vlekken en vuiltjes in volwassenen hun kleren echte... leugens zijn, wat houdt papa dan zoal voor Noor geheim?
9-11
Keywords: Humor