Op maat : strategisch HR-beleid met een persoonlijke toets - Vander Sijpe, Frank, ....-; Ducheyne, David, ....- (Tielt : LannooCampus, 2025)
Met Op Maat laten de auteurs zien hoe we de kracht van diversiteit kunnen benutten om werk écht voor iedereen toegankelijk te maken. In plaats van te vertrekken vanuit gestandaardiseerde functiebeschrijvingen, pleiten zij voor een aanpak die uitgaat van individuele sterktes en behoeften. Er is een achterstand in het integreren van laaggeschoolden, migranten en mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. Toch is elk talent waardevol, vooral in tijden van structurele personeelstekorten. Een inclusieve benadering stimuleert bedrijfsgroei, verhoogt de productiviteit en versterkt de teamdynamiek. Dit boek biedt praktische inzichten om balans te vinden tussen persoonlijke noden en collectieve doelen, en toont hoe inclusie ons allemaal vooruithelpt. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen experts op het gebied van organisatiepsychologie, diversiteit, HR-strategieën, talentontwikkeling en inclusieve werkculturen.
Keywords: HR-beleid