Sportpsychologie - Bakker, Frank C., ....-; Oudejans, Raôul R.D., ....- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2024)
Sportpsychologie is het standaardwerk over sportpsychologie in de Nederlandse taal. Vertrekpunt voor het boek vormen sportpsychologische onderwerpen waar de sportpraktijk vragen over heeft. Het boek bestaat uit twaalf hoofdstukken: inleiding en vooruitblik, motivatie en sport, attributies, emoties en sport, arousal, stress en angst, persoonlijkheid en sport, aandacht en concentratie, mentale voorstellingen, mentale vaardigheden en mentale training, coaching, sportteams en de keerzijde van sport. In elk hoofdstuk worden psychologische begrippen en relevante theorieën, modellen en onderzoeken besproken. Ook worden voorbeelden gegeven van concrete toepassingen van de gepresenteerde van de gepresenteerde kennis in de praktijk van de sport. Het boek is niet alleen geschikt voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook voor trainers, coaches en sporters, en ieder ander die zich wil verdiepen in de sportpsychologie.
Keywords: Sportpsychologie