Psychologie van de adolescentie : basisboek. - De Wit, Jan, 1928-2000; Slot, Wim, ....-; van Aken, Marcel, ....- (Baarn : HB, 2005)
Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Theorieën over de adolescentie 3 Biologische ontwikkeling 4 Cognitieve ontwikkeling 5 Emotionele en morele ontwikkeling 6 Psychosociale ontwikkeling: de rol van het gezin 7 Psychosociale ontwikkeling: de invloed van leeftijdgenoten 8 Psychoseksuele ontwikkeling 9 Identiteitsontwikkeling 10 Internaliserende problemen 11 Externaliserende problemen 12 Hulpverlening aan adolescenten
Keywords: Ontwikkelingspsychologie -- Adolescenten