Ligt het aan je stem? : hoe jouw stem je meest effectieve beïnvloedingsinstrument wordt - Ebbink, Elizabeth, ....- (Amsterdam : Boom Uitgevers, 2022)
Ken je dat knagende gevoel dat je kansen misloopt omdat je stem niet goed overkomt? Dat je werk met een andere stem beter zou gaan? Je probeert ertussen te komen in een meeting, maar je mooie voorstel wordt achteloos van tafel geveegd. Of erger, een ander gaat ermee vandoor. Je wordt er cynisch van, moe, geïrriteerd. Het heeft allemaal toch geen zin. Wat zou je ervan vinden als mensen met plezier naar je luisteren? Als je stem moeiteloos overtuigt? Als je vanzelf luisteraars krijgt waar je ze hebben wilt? Zou dat je werk leuker en beter maken? Stemtrainer Elizabeth Ebbink leert je in Ligt het aan je stem? hoe je met je stem stuurt zonder te dwingen. Ze doet dit met behulp van de stemdimensies hard-zacht, hoog-laag, scherp-hees en snel-langzaam. De 175 YouTube-voorbeelden van bekende stemmen van Annechien Steenhuizen, Erik Dijkstra tot aan Ben van der Burg, laten zien: Hoe je stem zorgt voor warmte, autoriteit en betrouwbaarheid, zelfs als je bescheiden bent. Hoe je de 'ear openers' inzet waarmee je de aandacht van elke luisteraar vasthoudt. Hoe je met je stem haast magisch motiveert, verbindt en inspireert.
Keywords: Spreekkunst