Actief met taal : didactische werkvormen voor het talenonderwijs - de Coole, Dieuwke, ....-; Valk, Anja (A. M.), ....- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2015)
Handleiding voor taaldocenten in het volwassenenonderwijs om lessen interactiever en interessanter te maken voor studenten. Het boek bestaat uit zestig verschillende 'werkvormen', ofwel stapsgewijze lesmethoden die zijn gewaardeerd op niveau en aantal studenten. De werkvormen zijn onderverdeeld in de categorieën lezen, luisteren, spreken, schrijven en woordenschat. Per onderdeel worden variatiemogelijkheden en didactische tips gegeven. De praktische waarde van dit boek is groot: veel leraren hebben moeite met het op een interessante manier herhalen van lesmateriaal. Een aanrader daarom voor iedereen die zich met taalonderwijs bezighoudt. Met literatuuropgave en register. Op de website van de uitgever zijn invulbare pdf's en antwoorden op reflectievragen beschibaar.
Handleiding voor docenten in het volwassenenonderwijs.
1e druk: 2010.
Met literatuuropgave, register.
Keywords: Didactische werkvormen; Taalonderwijs