Human resource management : back to basics - Lievens, Filip, 1971- (Tielt : Lannoo Campus, 2020)
Deze Vlaamse herziene uitgave van het handboek 'Human Resource Management' behandelt, na een inleiding tot HRM: job- en competentiemodeling, rekrutering en employer branding, selectie en assessment, training en ontwikkeling, prestatiebeoordeling en prestatiemanagement, beloning en loopbaanmanagement. Elk hoofdstuk bevat een overzicht met begrippen, verdiepingsvragen en opdrachten. Dit boek kan tevens als e-book gedownload worden. Er is bijbehorend didactisch materiaal beschikbaar voor docenten. De auteur is als hoogleraar HRM verbonden aan de Vakgroep Personeelsbeleid en Arbeids- en organisatiepsychologie van de Universiteit Gent en heeft meerdere publicaties op het gebied van employer branding, selectie en assessment op zijn naam staan. Het boek heeft een duidelijke structuur en opbouw en is voornamelijk bestemd voor studenten HRM in het hoger onderwijs, maar ook interessant voor HR-professionals. Deze versie is gemoderniseerd door een evidence based aanpak en bevat de meest recente wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Bevat een literatuurlijst. © NBD Biblion