Algemene didactiek : didactisch referentiekader voor lesvoorbereiding en lesanalyse - Schelfhout, Wouter, ....-; Tanghe, Els, ....- (Leuven : Acco, 2023)
'Algemene didactiek' is hét basisboek voor ieder beginnend (praktijk)leerkracht, docent, lesgever en vormingswerker. Aan de hand van een actueel didactisch referentiekader bespreken de auteurs uitgebreid de verschillende didactische componenten en hun onderlinge samenhang bij het ontwerpen en het analyseren van lessen(reeksen). Ze combineren de didactische theorie met praktische bruikbaarheid voor elke onderwijspraktijk. De wetenschappelijke onderbouwing vanuit een MACS-model en kritische blik zijn verrijkend, waardoor het ook voor ervaren lesgevers een uitstekend naslagwerk vormt. Gelinkt aan dit basisboek is er een online leeromgeving met per hoofdstuk oefeningen, praktijkvoorbeelden en facultatieve bronnen ter inspiratie. In combinatie met het boek biedt dit iedere lezer de mogelijkheid tot zelfstudie.
Keywords: Didactiek algemeen