Duurzame AI : richting blauwe en groene algoritmes - Mannens, Erik, ....- (Erik Mannens, 2024)
Het wordt tijd dat iemand de uitdaging aangaat om de olifant in de kamer te benoemen als het gaat om het trainen en inzetten van de huidige AI-oplossingen. Ze zijn helemaal NIET duurzaam! Ik vertel je niet alleen waarom, maar ook hoe je de huidige problemen kunt oplossen. Ik eindig met een positief scenario voor onze kleinkinderen. Hoogtepunten ⟶ Een zeer korte geschiedenis van AI ⟶ Waarom huidige AI niet duurzaam is voor de mens ⟶ Waarom huidige AI niet duurzaam is voor de planeet ⟶ Hoe AI duurzaam maken voor de mens ⟶ Hoe AI duurzaam maken voor de planeet ⟶ Zeven duurzame Use Cases ⟶ Uw stappenplan naar duurzame AI
Keywords: AI; Duurzame AI