Brief aan de beginnende leraar - Meirieu, Philippe, ....- ([Culemborg] : Telos Uitgevers, 2024)
In deze persoonlijke en inspirerende brief aan toekomstige en beginnende docenten deelt Philippe Meirieu zijn diepgaande inzichten over het onderwijs. Hij schrijft over de uitdagingen van een steeds veranderend onderwijssysteem en herinnert ons aan de kern van het docentschap: de liefde voor leerlingen en het overdragen van kennis.Met deze brief biedt Meirieu zowel steun als inspiratie voor wie aan de start van zijn loopbaan staat. Of je nu lesgeeft op een basisschool of een middelbare school, hij gidst je door de complexiteit van het vak en moedigt je aan om met passie en toewijding te blijven onderwijzen – zelfs in zwaar weer.Philippe Meirieu (1949) is een Franstalige onderwijspedagoog, onderzoeker en schrijver. Hij is momenteel emeritus-hoogleraar aan de Universiteit Lumière-Lyon 2. Meirieu schreef meer dan dertig zeer populaire pedagogische, didactische en opvoedingsfilosofische boeken. Gedurende zijn hele loopbaan is hij altijd vol overtuiging blijven lesgeven aan leerlingen en studenten
Keywords: Onderwijs