Studentencenten : wegwijs in het financiële kluwen van studeren, werken en ondernemen - Veyt, Nouchka, 2001- (Antwerpen : Manteau, 2025)
In Studentencenten maakt student-ondernemer Nouchka Veyt (toekomstige) studenten en hun ouders wegwijs in de wereld van toelages, studentenjobs, leerkrediet, het Groeipakket…Wanneer kom je in aanmerking voor een studietoelage? Wat is het verschil tussen verworven studiepunten en verworven studietoelagekrediet? Wat doe je het best als je een foute studiekeuze hebt gemaakt? Waar moet je op letten als je op kot gaat? Wat moet je in orde brengen als je student-zelfstandige wil worden? Hoe spreid je je budget over studiemateriaal, eten, vervoer, hobby’s en vrije tijd?Aan de hand van concrete voorbeelden beschrijft Nouchka de meest voorkomende obstakels, de do’s-and-don’ts en de consequenties van bepaalde keuzes, zodat je gewapend met deze informatie onbezorgder de mooiste tijd van je leven kan beleven.
Keywords: Financïen; Studenten