Kleuterklas met een hoek af : richt je klas in tot een krachtige leeromgeving - Depoorter, Tina, ....-; Huyse, Maai, ....-; Nuyens, Inge, ....- (Leuven : LannooCampus, 2025)
Hoe creëer je een prikkeljuiste omgeving? Wat zijn de voordelen van loose parts? Op welke manier kan klasinrichting de kwalitatieve interactie in de klas stimuleren? Kleuters hebben nood aan een omgeving die hen inspireert en hen de wereld laat ontdekken, te beginnen in de kleuterschool. Dit kan door de hoeken in de klas flexibel in te richten, door de ruimte open te stellen voor initiatieven van kleuters, of door letterlijk uit de muren van het klaslokaal te breken. Kleuterklas met een hoek af biedt leraren en opvoeders praktische tips en creatieve ideeën om een stimulerende leeromgeving te creëren. Tal van onderwijs- en designexperten bundelen in dit boek hun vakkennis tot enkele handige inzichten. Door de theorie rond klasinrichting te combineren met ervaringen uit de praktijk, bevat dit boek verschillende hefbomen waar je meteen mee aan de slag kan.
Keywords: Klasinrichting -- kleuteronderwijs