Kritisch leren denken : wetenschappelijke vragen om de wereld beter te begrijpen - De Vooght, Edward, ....- (Gent : Academia Press, 2025)
In een wereld waar feiten en fictie voortdurend met elkaar strijden, is kritisch denken belangrijker dan ooit. Deze gids helpt je om zelf en ook anderen de complexiteit van onze tijd beter te leren doorgronden. Vanuit 8 perspectieven en met hulp van maar liefst 32 verschillende wetenschappelijke disciplines krijg je een uniek inkijkje in hoe wetenschappers de wereld interpreteren.Dit boek biedt praktische handvatten om je eigen denkstijl te verkennen én te verruimen. Aan de hand van een wetenschappelijke zelftest ontdek je hoe jij naar de wereld kijkt.Een must-read voor nieuwsgierige denkers, van studenten en journalisten tot leerkrachten en wetenschappers.
Keywords: Kritisch denken