De mediamachine : hoe geld en technologie de media-economie regeren - Evens, Tom, ....- ([Gent] : Academia Press, 2024)
Het medialandschap evolueert razendsnel. Technologiereuzen zoals YouTube, TikTok en Netflix worden steeds meer de poortwachters van onze media- en entertainmentcontent. Tegelijkertijd zorgen internationale platformen, digitale technologie en veranderend mediagebruik voor ingrijpende uitdagingen voor traditionele mediabedrijven zoals VRT, DPG Media en Mediahuis.Dit boek biedt een unieke blik achter de schermen van de hedendaagse media-economie. Het onthult de economische principes die deze wereldwijde industrie vormgeven en werpt licht op de snelle veranderingen die mediabedrijven dwingen om hun strategieën te herzien.Waarom staan Vlaamse televisiereeksen onder druk?Wat betekent de globalisering van de media voor lokale markten zoals Vlaanderen?En hoe ziet de toekomst van reclame eruit?
Keywords: Media