Leren en onderwijzen : inleiding tot de algemene didactiek. - Standaert, Roger, ....-; Troch, Firmin, ....-; Peeters, Inge, ....-; Stroobants, Ilse, ....- (Leuven : Acco, 2024)
Wat zijn de kenmerken van een goede les? Hoe evalueer je leerlingen? Welke verschillende methodes bestaan er om goed te onderwijzen? Hoe kies of ontwerp je ideale leerinhouden? En hoe integreer je diverse media om het leerproces te versterken? Vanuit een evenwichtige visie op maatschappij- en persoonsgericht onderwijs biedt Leren en Onderwijzen, 8e editie een helder antwoord op fundamentele vragen voor elke potentiële leraar. Met een stevige basis in het pedagogisch-didactische basisschema verduidelijkt dit boek de kerncomponenten van het leerproces, waaronder doelstellingen, beginsituatie, leerinhouden, werkvormen, opvoedingsrelatie, onderwijsmedia en evaluatie. Aan de hand van recent onderzoek en de praktijkgerichte benadering met online oefeningen, biedt dit handboek inzichten die zowel leraren in opleiding als ervaren leerkrachten zullen verrijken. Leren en Onderwijzen, 8e editie is al 50 jaar hét standaardwerk voor de lerarenopleiding en nascholing. De acht hoofdstukken hebben elk specifieke leerdoelen die gekoppeld zijn aan de leerinhoud en bijhorende taken, waarvan de oplossingen te vinden zijn in de verbetersleutel. In zijn geheel, modulair of als zelfstudie is dit boek je gids tijdens je reis naar het optimale leerproces voor je leerlingen en een dynamische toekomst van ons onderwijs.
Keywords: Didactiek -- Onderwijzen -- Opvoeding en onderwijs