Outdoor education : buiten aan de slag met wiskunde, wereldoriëntatie, taal en muzische vorming - Mennes, Filip, ....- (Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2025)
Stel je voor: kinderen die leren met volle aandacht, plezier en verwondering - buiten in de frisse lucht. Heb je zelf weleens gemerkt dat je meer energie en focus hebt na een wandeling? Dit boek laat zien hoe buiten zijn niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Outdoor education brengt leren tot leven. Het biedt meer dan 200 praktische oefeningen die kinderen actief, speels en ervaringsgericht laten leren, zonder in te boeken op leerlijnen of leerdoelen. Dit boek is geen pleidooi voor minder inhoud, maar juist voor een manier van leren die boeiend, natuurlijk en vreugdevol aanvoelt. Dit boek is een uitnodiging om te ontdekken hoe leren in de buitenlucht een krachtige eduatieve en betekenisvolle ervaring kan zijn. Voor leerkrachten, ouders en iedereen die kinderen wil laten groeien door te leren, spelen en te verbinden - buiten!
Keywords: Buitenactiviteiten -- pedagogiek