Luister je wel naar míj? : gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar - Delfos, Martine F., ....- (Amsterdam : SWP, 2022)
Gesprekken met kinderen voeren we allemaal. Voor leerkachten, hulpverleners voor kinderen en gezinnen voor (jeugd)artsen is het voeren van gesprekken met kinderen een kerntaak. In Luister je wel naar mij? beschrijft Martine Delfos hoe gesprkken met kinderen van vier tot twaalf jaar gevoerd kunnen worden. Hoe krijg je ze aan de praat over wat hen bezighoudt? Moet je praten en spelen tegelijk? Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Maar ook: hoe zorg je dat het kind een optimale getuige is? Martine Delfos schreef een boek waarin het meest recente onderzoek verwerkt is tot een model van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering. Het is geschikt als leerboek voor mensen die met kinderen in de basisschoolleeftijd werken, van leerkacht of politieagent tot therapeut. Het blijkt ook in de dagelijkse praktijk van de opvoeding een handvat te geven aan ouders hoe met hun kind te communiceren. Luister je wel naar mij? is deel 1 in een serie van twee boeken over communicatie: Communiceren met kinderen en jeugdigen. Deel 2, Ik heb ook wat te vertellen!, gaat over communiceren met pubers en adolescenten.
Keywords: Communicatie -- kinderen