Basisboek kwalitatief onderzoek : handleiding voor het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek - Baarda, Ben (Dirk Benjamin), 1947-; Bakker, E., ....-; Boullart, A., ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2018)
Met Basisboek Kwalitatief Onderzoek leren studenten een goed empirisch onderzoek op te zetten, van onderzoeksvraag tot rapportageverslag. Een schematisch overzicht van de onderzoeksfasen vormt het uitgangspunt: elk hoofdstuk behandelt een fase van het schema. De schema's passen goed bij het cyclische karakter dat kenmerkend is voor veel kwalitatief onderzoek. De hoofdstukken bevatten veel praktische aanwijzingen en voorbeelden en kunnen in willekeurige volgorde worden behandeld. Een bijlage bespreekt de rol van de computer bij kwalitatief onderzoek.
Keywords: Kwalitatief onderzoek; Onderzoeksmethoden