Van Babel tot ontwerp : concepten en methoden voor organisatieontwikkeling - Maenen, Seth, ....- (Kalmthout : Pelckmans Uitgevers nv, 2024)
De werkwijze van organisaties doet vaak de wenkbrauwen fronsen en maakt frustratries los. Ideeën over wat beter zou kunnen, worden druk besproken aan de koffiemachines en ruisen door de gangen. Een organisatie neerzetten en ontwikkelen is een vak op zich. Het is een uitdaging waar vele managers en bedrijfsleiders mee worstelen. Van Babel tot ontwerp brengt de basisinzichten die noodzakelijk zijn om een organisatie te ontwikkelen, samen in één coherente aanpak. Je wordt uitgedaagd om je eigen denkbeelden over organisaties ter discussie te stellen. Stapsgewijs word je meegenomen in een wetenschappelijk gefundeerde aanpak om je eigen organisatie beter te stroomlijnen. Het model dat wordt aangereikt in dit boek is als een kompas waarmee organisaties tot een beter gestroomlijnd ontwerp kunnen komen. Een beter ontwerp betekent meer engagement van de medewerkers, minder frustraties en energieverlies, en een betere focus op strategische doelstellingen.
Keywords: Organisatieleer