Rood rood mannetje : kleurrijke, nieuwe liedjes voor kinderen - Schipper, Jeroen, ....- ([Amsterdam] : Niño, 2019)
Rood rood mannetje is in de eerste plaats een boek met leuke nieuwe liedjes, dat kinderen uitnodigt en uitdaagt om te zingen. Met of zonder muzikale begeleiding, altijd en overal: lekker thuis of onderweg, op kamp of in de klas. Het boek is ook een hulpmiddel bij de muzikale ontwikkeling van kinderen. een belangrijk doel (naast plezier!) en zelfs een voorwaarde voor die ontwikkeling is luisteren naar elkaar en naar zichzelf. Daarom staan er in dit boek veel liedjes die in verschillende groepen of door een solist en een groep gezongen kunnen worden. Een andere positieve iinvloed op de muzikale ontwikkeling is het in aanraking komen met veel verschillende soorten muziek. Vanuit die gedachte is er in Rood Rood mannetje gekozen voor melodieën en ritmes over de hele wereld. De cd met liedjes is los verkrijgbaar.
Keywords: Muziek basisschool