Growing through music : met Children 'are' Composers - Deneire, Hanne, ....- ([Antwerpen] : House of Music, 2023)
In 'Growing through Music' legt Hanne Deneire (°1980) uit hoe kinderen door middel van muziek groeien met behulp van haar creatieve muziekmethode Children are Composers. Op bijna intieme wijze vertelt ze wie of wat haar inspiratiebronnen zijn geweest en hoe haar persoonlijke context en verbeeldingskracht aan de basis van haar methode liggen. Veel meer dan een handboek schrijft ze een persoonlijk verhaal waarin muziekeducatie, groei en ontwikkeling hoofdpersonages zijn. Op die manier beoogt ze anderen te inspireren en in het bijzonder muziekdocenten aan te moedigen om op een creatievere wijze aan de slag te gaan met hun LeerlingMusici. Als meisje van vijf dacht Hanne al diep na over wat ze voor de wereld wil betekenen. Op haar zestiende gaf ze haar eerste muziekles aan hoogbegaafde kinderen om op haar negentiende te worden verbonden aan het centrum voor begaafdheidsonderzoek van de Universiteit Antwerpen. Uit wat ze al lesgevend zelf leerde, ontwikkelde ze een eigen visie en traint ze intussen wereldwijd docenten in de methode Children are Composers. De afgelopen 25 jaar bouwde ze House of Music uit, waar baby's, kleuters met hun ouders, kinderen, tieners en volwassenen de verbindende, magische kracht van muziek al doende en met alle zintuigen ervaren. Ze bereikt jong en oud, zowel de talentvolle liefhebber als de professionele muzikant.
Keywords: Muziekeducatie