Het alfabet voor groot verdriet - Knops, Uus, ....-; De Bruyn, Sassafras, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2023)
Het alfabet voor groot verdriet helpt ons bij wat we zo moeilijk vinden: kinderen bijstaan in groot verdriet. In een heldere, zachte en toegankelijke taal legt psychiater en rouwdeskundige Uus Knops cruciale woorden uit die te maken hebben met de dood. Omdat kinderen die uitleg verdienen. Bij elke letter van het alfabet maakte Sassafras De Bruyn een prachtige en gevoelige illustratie die de woorden aanvult en uitnodigt om het gesprek verder te zetten. Dit waardevolle woordenboek kan op schoot liggen wanneer iemand sterft, maar kan je er ook bijnemen wanneer je kind plots al spelend of al etend hardop vragen stelt. Omdat er een dode vogel in de goot ligt: wat is dat eigenlijk, de dood? Of omdat opa zo wordt gemist. Wel, kijk eens bij de D van Dood en bij de M van Missen. Of bij de T van Troost.
Keywords: Rouwproces