ACT met kinderen : de praktische toepassing van Acceptance en Commitment Therapie bij 5- tot 12-jarigen - Black, Tamar D., ....- (Amsterdam : Boom, 2023)
Wil je kinderen op een effectieve en creatieve manier helpen om te gaan met hun angsten, piekergedachten, of somberheid? Dan is Acceptance en Commitment Therapie (ACT) zeker heel geschikt. Maar kinderen zijn geen kleine volwassenen, en net als bij andere therapievormen, kun je ACT niet zonder aanpassingen inzetten bij kinderen. In ACT met kinderen vertaalt psychologe Tamar Black de ACT-hexaflex naar de ACT-kinderflex, en legt ze de grond van ACT op heldere wijze uit. Voor hulpverleners is het een schatkist van ideeën en strategieën waarmee zij hun werkwijze kunnen aanpassen aan een jongere leeftijdsgroep en hun ouders.
Keywords: gedragstherapie -- kinderen -- psychologie -- psychotherapie